Hij treedt uiterlijk 1 december aan. Tot dat moment zal Dieter Laxy, lid van de Raad van Commissarissen van Kroymans, de positie van CEO waarnemen. Laxy werd afgelopen vrijdag interim nadat bekend was geworden dat Guy Demuynck zijn positie als ceo van Kroymans Corporation neerlegde.

De 48-jarige Peter Cornelis, die de Nederlandse nationaliteit heeft, beschikt over brede ervaring  in de wereldwijde automotive industrie. Meest recent was hij als President van Volvo Cars Overseas Corporation verantwoordelijk voor de marketing en verkoop activiteiten van Volvo in meer dan zeventig landen.

"Peter brengt meer dan 25 jaar automotive ervaring naar Kroymans," aldus Rudi de Becker, voorzitter van Kroymans’ Raad van Commissarissen. "In de huidige turbulente automotive markt, waar we niet alleen nieuwe uitdagingen maar ook vele nieuwe mogelijkheden zien, is Peter Cornelis de ideale man om Kroymans tot een van de meest succesvolle spelers op haar gebied te maken. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat Peter heeft besloten om zich bij het Kroymans team te voegen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding