De Haan (50) werkte in verschillende managementfuncties in de auto-industrie voor hij in 2003 bij Mazda Motor Europe werd aangesteld als Director of Distributor Operations. In 2004 kreeg hij de leiding over de Mazda Zwitserland en recent was regionaal directeur Selected Markets & Independent Distributors en gestationeerd op het hoofdkantoor in het Duitse Leverkusen.

De Haan is van Nederlandse afkomst en werd geboren in Canada, waar hij tot kort na het begin van zijn carrière werkzaak was. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits en heeft een goede kennis van de Franse taal.

Er zijn dit jaar in Europa overigens al meer Mazda-dealers bij gekomen dan in voorgaande jaren. In 2007 vond uitbreiding plaats met 28 nieuwe dealers en in 2008 waren dat er 56. Dit jaar moeten er honderd nieuwe dealers bijkomen, na de 25 die er nu al zijn. Dit vertegenwoordigt een toename van vijf procent van Mazda’s Europese netwerk, dat momenteel uit tweeduizend dealers bestaat.

Volgens Philip Waring, CEO van Mazda Motor Europe, kiezen steeds meer Europese dealers voor een Mazda franchise. Mazda verhoogt zijn aanwezigheid in Europa zowel in als buiten de grote steden. Het bedrijf leidt ondernemers op die al ervaring hebben in de autoretail sector en die graag een Mazda-franchise willen hebben.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding