In totaal brachten de afgelopen weken 522 bezoekers hun stem uit. De redactie wilde vanuit de branche horen of en welk commercieel effect de eind mei in het leven geroepen sloopregeling heeft. Het initiatief moest immers zowel het milieu als de autobranche ten goede komen.

Welnu: van de ruim vijfhonderd stemmers zeggen er 440 dat de regeling geen merkbaar positief effect op hun nieuwverkoop heeft gehad. Voor 52 stemmers is er juist wel een impuls te merken; dertig stemmers onthouden zich van een mening over dit onderwerp.

Inmiddels staat er een nieuwe stelling op de AM-site. Die heeft betrekking op de volgens Aumacon/VWE weer wat aantrekkende occasionmarkt. Juli was de derde maand op rijd waarin de prijzen zich in opwaartse richting bewogen. Dat de sloopregeling hier en daar voor schaarste heeft gezorgd, lijkt een aannemelijke verklaring.

Hoe dan ook: de AM-redactie wil weten of ook u als professionele occasionverkoper merkt dat de prijzen aantrekken. Op www.automobielmanagement.nl kunt u uw stem uitbrengen. Over enkele weken zullen we u de algemene tendens melden.