Met het aanstellen van twee ervaren professionals kiest Jean-Pierre Ploué ervoor de nieuwe designorganisatie verder te versterken en door te gaan met de differentiatie van de twee merken. Philippe Varin, Voorzitter van de Raad van Bestuur van PSA Peugeot Citroën, kondigde onlangs aan dat leading zijn in automotive design één van de prioriteiten is.

Gilles Vidal, 37, is afgestudeerd aan het Art Center College of Design in Vevey, Zwitserland. Hij kwam bij PSA in 1996 en werkte negen jaar met Jean-Pierre Ploué aan de line-up van PSA. Sinds begin 2009 was hij verantwoordelijk voor de concept cars van de Peugeot styling department. Met de Peugeot BB1, een kruising van een twee- en vierwieler, deed hij baanbrekend werk op het gebied van elektrische mobiliteitsoplossingen voor stedelijke gebieden. Hij was ook betrokken bij het ontwerpen van de nieuwe identiteit van Peugeot, die begin januari wordt onthuld.

Thierry Metroz, 46, is afgestudeerd aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Appliquées et des Métiers d’Art. Hij heeft altijd in de automotive design gewerkt. Zijn ervaring omvat het opzetten van design en styling uinits in het buitenland en het opzetten van internationale projecten in Azië en Brazilië. Hij was director of exterior design bij Renault tot juli 2009.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding