Tata heeft David Smith (48) in 2008 aangesteld als ceo nadat de Indiërs Jaguar Land Rover kochten van Ford. De Engelsman Smith werkte sinds 1983 bij Ford, onder meer voor Ford of Europe en de Premier Automotive Group, en was de financiële directeur van Jaguar Land Rover. Hij ging functioneren als ceo toen de toenmalige topman Geoff Polites stierf in april 2008.

Het is de afgelopen periode diverse keren in het nieuws geweest dat wellicht Carl-Peter Forster naar Tata zou gaan. Forster nam in november 2009 ontslag bij GM na het afketsen van de verkoop van Opel aan Magna. Tata zou graag willen dat Forster komt helpen om de premiummerken te begeleiden naar lage emissies, schreef de Financial Times. Het Duitse tijdschrift Focus schreef dat het zou gaan om de introductie van de Nano in Europa in 2011.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding