Carlos Ghosn blijft definitief nog vier jaar bij Renault

Carlos Ghosn is opnieuw herkozen als voorzitter van de raad van toezicht en als ceo van Renault voor een periode van vier jaar. Op de recent gehouden algemene jaarvergadering van aandeelhouders is de verlenging van zijn contract goedgekeurd.

Carlos Ghosn zei afgelopen maart al van plan te zijn de komende tijd aan te blijven als ceo van Renault en van Nissan, waar Renault grootaandeelhouder van is en die samen met Renault de Renault Nissan Alliantie vormt. Al enige tijd waren er geruchten over een mogelijk vertrek van Ghosn, in het bijzonder nadat hij vorig jaar zijn plaatsvervanger Patrick Pelata benoemde tot chief operating officer (coo) van Renault.  Ghosn zei al eerder dat hij niet langer dan tien jaar op zijn post bij Nissan zou blijven en daar is hij in 1999 begonnen. "Het feit dat ik een coo heb bij zowel Renault als bij Nissan is een normale evolutie. Ik geloof niet dat u dat moet zien als een voorbereiding op een pensionering", zei hij begin maart in Genève tegen persbureau Reuters. Hij zei toen te verwachten dat de bestuursraad van Renault hem op 30 april voor nog eens vier jaar zou gaan benoemen, wat dus inderdaad is gebeurd.

  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carlos Ghosn blijft definitief nog vier jaar bij Renault - Automobielmanagement.nl

Carlos Ghosn blijft definitief nog vier jaar bij Renault

Carlos Ghosn is opnieuw herkozen als voorzitter van de raad van toezicht en als ceo van Renault voor een periode van vier jaar. Op de recent gehouden algemene jaarvergadering van aandeelhouders is de verlenging van zijn contract goedgekeurd.

Carlos Ghosn zei afgelopen maart al van plan te zijn de komende tijd aan te blijven als ceo van Renault en van Nissan, waar Renault grootaandeelhouder van is en die samen met Renault de Renault Nissan Alliantie vormt. Al enige tijd waren er geruchten over een mogelijk vertrek van Ghosn, in het bijzonder nadat hij vorig jaar zijn plaatsvervanger Patrick Pelata benoemde tot chief operating officer (coo) van Renault.  Ghosn zei al eerder dat hij niet langer dan tien jaar op zijn post bij Nissan zou blijven en daar is hij in 1999 begonnen. "Het feit dat ik een coo heb bij zowel Renault als bij Nissan is een normale evolutie. Ik geloof niet dat u dat moet zien als een voorbereiding op een pensionering", zei hij begin maart in Genève tegen persbureau Reuters. Hij zei toen te verwachten dat de bestuursraad van Renault hem op 30 april voor nog eens vier jaar zou gaan benoemen, wat dus inderdaad is gebeurd.

  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding