Renault en Nissan bevonden zich in de zwaarste crisis in de autoindustrie, zei Ghosn (56). Hij zou het niet loyaal hebben gevonden op dat moment zijn bedrijven te verlaten. "Het was een royaal aanbod, maar ik heb niet geaarzeld om het af te wijzen." Ghosn bevestigde dat het aanbod kwam van Steven Rattner, chef van de tastforce van Obama die de reorganisatie van GM en Chrysler moest managen. Ghosn zei ook nog steeds voordelen te zien in een eventueel samenwerking of alliantie met GM of een andere grote autofabrikant. Hij zei op CNN dat de synergetische effecten van zo’n alliantie kolossaal zouden zijn, maar volgens hem zou Rattner het niet zien gebeuren. (automotive news)  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding