Ericsson, een van’s werelds grootste producenten van mobiele telefoons, is op zoek naar een nieuwe ceo nu Michael Treschow na negen jaar leiderschap heeft aangekondigd met pensioen te gaan. Voor Johansson zou het een overstap tussen twee van Zweden’s grootste bedrijven betekenen. Bij de aankondiging van zijn vertrek, vorige maand, verklaarde Johansson echter niet de ambitie te hebben om opnieuw ceo van een grote onderneming te worden. Een bestuursvoorzitterschap zag hij wel als mogelijkheid.

Carl-Henric Svanberg is nu chairman van BP en was in het verleden chief executive bij Ericsson. Hij werd door Treschow op die positie ingezet in 2003. Zweedse media berichtten dezer dagen dat Svanberg graag in 2012 naar Volvo zou gaan, nadat hij eerder aangaf voorlopig bij BP te willen blijven. In 2012 wordt echter het vertrek verwacht van Louis Schweitzer, de voorzitter van Volvo’s raad van bestuur. En dat doet de geruchten rond Svanberg oplaaien. BP had Svanberg part-time ingehuurd, maar door de crisis door de ramp met het boorplatform in de Golf van Mexico werd dit een vast contract.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding