Dankzij Piëch is Volkswagen groter en gezonder dan ooit tevoren, zei Wolfgang Reitzle (baas van Linde) in zijn toespraak. Ook Audi, Bosch, ElringKlinger, AVAG en Mini kregen van Automobilwoche de ‘Auto-Ster van het Decennium’ uitgereikt. De prijzen gisteren in München uitgereikt.

De lezers van Automobilwoche hebben de voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen Groep, Ferdinand K. Piëch, met overgrote meerderheid verkozen. Er deden 3,3 duizend lezers mee en 34 procent van hen stemde op Piëch. Linde-chef Reitzle (werkte vroeger bij BMW en Premier Automotive Group van Ford) zei benieuwd te zijn wat Piëch zich heeft voorgenomen voor de komende tien jaar.

De Auto-Ster voor het automerk van het decennium ging naar Audi dat 29 procent van de stemmen kreeg. Bosch werd de toeleverancier van het decennium.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding