De prijs werd in 1980, bij het vijftigjarig jubileum van IVA, geïntroduceerd als eerbetoon aan IVA-oprichter Geerlig Riemer. Dirk van den Brand won de prijs, omdat hij naar het oordeel van IVA-studenten en -docenten beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. Dirk heeft perfecte studieresultaten en staat bekend als bescheiden, sociaal en positief. Hij is ook de oprichter van de IVA-band ‘the Petrolheads’, die bestaat uit studenten en docenten en tijdens de receptie optrad. Voor de band is een oude zolder omgebouwd tot oefenruimte/studio.

Zie filmpje Prijsuitreiking  

The Petrolheads geeft een extra dimensie aan het IVA en bindt de studenten van de diverse jaargangen. Wanneer de bandleden het IVA verlaten, zullen andere studenten hun plaats innemen. Dirk van den Brand: "Als ik zie hoe groot het enthousiasme nu al is dan kan ‘the Petrolheads’ over twintig jaar nog bestaan." De Geerlig Riemerprijs bestaat uit oorkonde en geldbedrag dat Dirk kan besteden aan een studiereis, stage of een aanvullende opleiding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding