Om het karakter van de auto juist vorm te geven, is een wezenlijke opgave voor de ontwikkelaar. De wedstrijd vindt plaats in het kader van het EU-project ELVA (advanced electric vehicle architectures). De eerste fase eindigt half september en de meest veelbelovende ideeën worden dan voor fase 2 ingezet. Die eindigt eind 2011. Er is een prijs van tienduizend euro beschikbaar gesteld.

ELVA is een Europees project van zeven partners die in de komende twee jaar architecturen voor ev’s gaat ontwikkelen. Het wordt geleid door een afdeling van de Technische Universiteit van Aken. Onder meer zijn de autofabrikanten Fiat, Renault en Volkswagen en toeleverancier Continental betrokken bij het project.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding