Bram Schot stapte bijna een jaar geleden over van Mercedes naar Volkswagen. Schot was onder meer landendirecteur voor de ‘ster’ in Nederland en Italië. Volgens Volkswagen werd Bram Schot naar Hannover gehaald om zich voor te bereiden op een ‘leidinggevende positie’. De Duitse media verbazen zich echter over de eventuele overname van de positie van Schomburg. Na uitstekende voorafgaande jaren begon 2012 met een verkoopstijging van meer dan tien procent en startte de bestelwagenpoot van VW uitstekend. Wereldwijd gingen er in januari 39.500 lcv’s vanuit Hannover de wereld over. Volgens dezelfde media heerst er binnen het bedrijf onbegrip over de ‘aflossing van Schomburg’. VW weigert op ‘dergelijke speculaties’ in te gaan.

Bram Schot is sinds eind mei 2011 in dienst bij Volkswagen na een lange carrière bij Mercedes, waarvan de laatste vierenhalf jaar als ceo van Italië. Schot zou uit het klasje topmensen komen die VW-topchef Martini Winterkorn wereldwijd ronselde om de grote ambities van VW te verwezenlijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding