Ferdinand Piëch in raad van toezicht Scania

Na MAN volgt Scania. Ferdinand Piëch zal bij de komende aandeelhoudersvergadering een zetel krijgen in de raad van toezicht van truckfabrikant Scania. Piëch zal daar de Zweed Gunnar Larsson aflossen.

Ferdinand Piëch (75), voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG, krijgt opnieuw een plek in de toezichtsraad van Scania, waarvan Volkswagen de meerderheid van de aandelen bezit. Scania heeft bekendgemaakt dat zijn nominatieraad Piëch heeft voorgedragen als opvolger van Larsson. Martin Winterkorn is de voorzitter van de raad van toezicht van Scania.

Piëch is ook voorzitter van de raad van toezicht van Scania-concurrent MAN, waarvan Volkswagen ook de meerderheid van de aandelen bezit. In de periode 2000-2002 was Piëch al voorzitter van de raad van toezicht van Scania en daarna was hij nog een jaar gewoon lid.(dpa/automobilwoche)

Ferdinand Piëch in raad van toezicht Scania - Automobielmanagement.nl

Ferdinand Piëch in raad van toezicht Scania

Na MAN volgt Scania. Ferdinand Piëch zal bij de komende aandeelhoudersvergadering een zetel krijgen in de raad van toezicht van truckfabrikant Scania. Piëch zal daar de Zweed Gunnar Larsson aflossen.

Ferdinand Piëch (75), voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen AG, krijgt opnieuw een plek in de toezichtsraad van Scania, waarvan Volkswagen de meerderheid van de aandelen bezit. Scania heeft bekendgemaakt dat zijn nominatieraad Piëch heeft voorgedragen als opvolger van Larsson. Martin Winterkorn is de voorzitter van de raad van toezicht van Scania.

Piëch is ook voorzitter van de raad van toezicht van Scania-concurrent MAN, waarvan Volkswagen ook de meerderheid van de aandelen bezit. In de periode 2000-2002 was Piëch al voorzitter van de raad van toezicht van Scania en daarna was hij nog een jaar gewoon lid.(dpa/automobilwoche)