Danner wordt verdacht van miljoenenfraude doordat hij schijnrekeningen van externe dienstverleners door Mazda zou hebben laten betalen waardoor Mazda een schade van tien miljoen euro zou hebben geleden. De officier van justitie in deze zaak wil dat bedrag niet bevestigen, schrijft Automobilwoche. Behalve Danner zit ook  een directeur van een GmbH in Tübingen vast.

Al in maart nam Danner zogenaamd met onmiddellijke ingang ontslag bij Mazda Europe toen er een onderzoek naar een netwerk de directieburelen bij Mazda Motor Europe in Leverkusen bereikte. Het ging om bedrog, witwaspraktijken, malversatie en belastingontduiking. Destijds verklaarde de HR-baas van Mazda Motor Europe, Bruno Müller, dat Danner met onmiddellijke ingang zijn baan had opgezegd. Müller benadrukte destijds dat het onderzoek naar het netwerk niets te maken had met Mazda Motor Europe. Volgens de Frankfurter Allgemeinen Zeitung zou Danner sinds zijn plotselinge ontslag in maart al in voorarrest zitten. (bronnen: FAZ/Automobilwoche/Autohaus)  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding