Het maandblad Octane Magazine is een tijdschrift van Dennis Publishing dat ook EVO en Auto Express uitgeeft. Octane is al een decennium lang op de Britse markt en de succesformule is zich dit jaar over Europa gaan verspreiden. In Frankrijk, Duitsland en Italië zijn inmiddels ‘eigen’ edities van het tijdschrift verschenen.

Octane is een premium automagazine, dat zich op de bovenkant van de markt richt. "Doelgroep is de gevorderde autoliefhebber", aldus Roks, die meer dan 25 jaar voor Autovisie werkte en sinds midden 2011 als freelancer actief is. "Al sinds mijn vertrek bij Autovisie ben ik met Dennis Publishing in gesprek over een Nederlandse licentie van Octane. Hoewel ik veel werk als freelancer heb, mis ik het creatieve proces van het maken van een eigen blad, het creëren en koesteren van een formule en al die dingen die bij het maken van een mooi tijdschrift horen. Ik denk dat er in ons land een uitstekende positie mogelijk is voor Octane. We hebben in het topsegment wel bladen over nieuwe auto’s, maar niet over klassiekers. Nederland telt relatief veel historische auto’s – meer dan 250.000 zelfs. Daar horen natuurlijk veel echte liefhebbers bij, die niet alleen plezier hebben in het restaureren en rijden, maar ook graag kennis over oude en nieuwe auto’s vergaren. Er is behoefte aan een blad als Octane, niet alleen op de lezersmarkt. De eerste reacties van potentiële adverteerders zijn erg positief".

De Nederlandse Octane zal hetzelfde uitgevoerd zijn als de Engelse, en evenveel redactionele pagina’s tellen. De bladformule zal echter op de eigen markt zijn toegespitst. "Ik ben volkomen vrij om het magazine inhoudelijk naar eigen goeddunken aan te passen aan de Nederlandse lezer. We gaan natuurlijk de beste verhalen uit de Engels editie gebruiken, maar het lokale gehalte wordt hoog: eigen columnisten, eigen reportages, eigen interviews. Het wordt een echt Nederlands blad. We gaan niet alleen historische auto’s doen, er is ook ruimte voor nieuwe die de potentie hebben later een gezochte klassieker te worden", zegt Roks.

Octane verschijnt eenmaal in 2012 en zesmaal in 2013, om in 2014 op dezelfde maandelijkse frequentie over te gaan als de Engelse editie. De ontwikkeling van de Nederlandse Octane zal te volgen zijn via een speciale pagina op Facebook en op korte termijn ook op http://www.octanemagazine.nl/.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding