Dat meldde het Duitse Manager Magazin. Andrea Jung heeft twaalf jaar aan de top van Avon gestaan en in april 2012 is zij daar teruggetreden. Als de benoeming doorgaat, zal Jung de derde vrouw in de raad van toezicht zijn, naast Nokia-manager Sari Baldauf en Patraea Heynike, de voormalige baas van Nestlé.

Volgens het bericht in Manager Magazin zou het aantal vrouwen in de raad kunnen stijgen naar zes en dan zou het vrouwelijke aandeel dertig procent zijn. Daimler-ceo Zetsche staat niet bekend als voorstander van een vrouwenquotum. Vorig jaar zei hij nog: "Als ik hoor dat over drie of vier jaar veertig procent van de leidinggevende functionarissen vrouw moet zijn, dan moeten jullie mij eens vertellen waar ik alle mannen moet laten."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding