‘Beloning VW-topman Winterkorn 6 miljoen omlaag’

Topman Martin Winterkorn van Volkswagen (VW) krijgt over 2012 een lagere beloning dan een jaar eerder, ondanks de winststijging van de Duitse autofabrikant. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel.

Volgens Der Spiegel krijgt Winterkorn in totaal 14 miljoen euro aan salaris en bonussen. Dat zou 6 miljoen euro minder zijn dan waar hij op basis van zijn contract en de resultaten van het bedrijf in 2012 recht op heeft, aldus het tijdschrift.

Winterkorn zou zelf hebben ingestemd met een lagere beloning over 2012, zo werd vorige week bekend. Een jaar eerder verdiende de VW-baas ruim 17 miljoen euro. Dat leidde tot veel discussie over de hoogte van salarissen in de top van het Duitse bedrijfsleven.

Volkswagen heeft het bericht in Der Spiegel niet bevestigd. Het bedrijf wees erop dat de raad van commissarissen de beloningen van bestuurders vaststelt, en dat die daar komende vrijdag over vergadert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

een remedie mogelijk voorlopig weigeren een vw te kopen

Geplaatst door: m van den berg op
‘Beloning VW-topman Winterkorn 6 miljoen omlaag’ - Automobielmanagement.nl

‘Beloning VW-topman Winterkorn 6 miljoen omlaag’

Topman Martin Winterkorn van Volkswagen (VW) krijgt over 2012 een lagere beloning dan een jaar eerder, ondanks de winststijging van de Duitse autofabrikant. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel.

Volgens Der Spiegel krijgt Winterkorn in totaal 14 miljoen euro aan salaris en bonussen. Dat zou 6 miljoen euro minder zijn dan waar hij op basis van zijn contract en de resultaten van het bedrijf in 2012 recht op heeft, aldus het tijdschrift.

Winterkorn zou zelf hebben ingestemd met een lagere beloning over 2012, zo werd vorige week bekend. Een jaar eerder verdiende de VW-baas ruim 17 miljoen euro. Dat leidde tot veel discussie over de hoogte van salarissen in de top van het Duitse bedrijfsleven.

Volkswagen heeft het bericht in Der Spiegel niet bevestigd. Het bedrijf wees erop dat de raad van commissarissen de beloningen van bestuurders vaststelt, en dat die daar komende vrijdag over vergadert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

een remedie mogelijk voorlopig weigeren een vw te kopen

Geplaatst door: m van den berg op