Filip Van Hool is nieuwe voorzitter van voertuigindustrie Agoria

Filip Van Hool, gedelegeerd bestuurder van de gelijknamige bus- en autocarbouwer, is de nieuwe voorzitter van Agoria Transport Systems & Solutions die de voertuigindustrie België vertegenwoordigt.

Van Hool roept de overheden in België op werk te maken van een structurele lastenverlaging om de toekomst van de maakindustrie in het land te waarborgen. Ook vraagt hij meer aandacht voor het aantrekken van talent door de promotie van technologische studies in het secundair en hoger onderwijs. De voertuigindustrie in België telt ongeveer 300 bedrijven en is goed voor 75.000 banen.

Filip Van Hool (49) is geboren en getogen en een internationaal boegbeeld in de voertuigindustrie. Na zijn universitaire studies, startte hij zijn professionele carrière bij Van Hool, actief als bouwer van stadsbussen, autocars en industriële voertuigen. In het familiebedrijf was hij onder meer verantwoordelijk voor de productielijnen van bussen en autocars en de verkoopsafdeling. Hij is sinds 2001 ook bestuurder bij ABC Companies dat in de VS verantwoordelijk is voor de distributie van Van Hool-voertuigen.

Filip Van Hool volgt in de rol van voorzitter van Agoria Transport Systems en Solutions Geert Bruyneel op. Bruyneel, voormalig CEO van Volvo Cars Gent, verhuisde recent naar Zweden om daar binnen de Volvo Carsgroep een nieuwe functie op te nemen. Agoria dankt Bruyneel voor zijn inzet en waardevolle initiatieven voor de voertuigindustrie en wenst zijn opvolger Filip Van Hool veel succes toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Filip Van Hool is nieuwe voorzitter van voertuigindustrie Agoria - Automobielmanagement.nl

Filip Van Hool is nieuwe voorzitter van voertuigindustrie Agoria

Filip Van Hool, gedelegeerd bestuurder van de gelijknamige bus- en autocarbouwer, is de nieuwe voorzitter van Agoria Transport Systems & Solutions die de voertuigindustrie België vertegenwoordigt.

Van Hool roept de overheden in België op werk te maken van een structurele lastenverlaging om de toekomst van de maakindustrie in het land te waarborgen. Ook vraagt hij meer aandacht voor het aantrekken van talent door de promotie van technologische studies in het secundair en hoger onderwijs. De voertuigindustrie in België telt ongeveer 300 bedrijven en is goed voor 75.000 banen.

Filip Van Hool (49) is geboren en getogen en een internationaal boegbeeld in de voertuigindustrie. Na zijn universitaire studies, startte hij zijn professionele carrière bij Van Hool, actief als bouwer van stadsbussen, autocars en industriële voertuigen. In het familiebedrijf was hij onder meer verantwoordelijk voor de productielijnen van bussen en autocars en de verkoopsafdeling. Hij is sinds 2001 ook bestuurder bij ABC Companies dat in de VS verantwoordelijk is voor de distributie van Van Hool-voertuigen.

Filip Van Hool volgt in de rol van voorzitter van Agoria Transport Systems en Solutions Geert Bruyneel op. Bruyneel, voormalig CEO van Volvo Cars Gent, verhuisde recent naar Zweden om daar binnen de Volvo Carsgroep een nieuwe functie op te nemen. Agoria dankt Bruyneel voor zijn inzet en waardevolle initiatieven voor de voertuigindustrie en wenst zijn opvolger Filip Van Hool veel succes toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding