Renault-designbaas Laurens van den Acker bij DWDD (filmpje)

Deze week is het Dutch Design Week met Eindhoven als middelpunt van de belangstelling. Negen dagen lang is de stad het toneel waarop de wereld van morgen vandaag al in de steigers staat. Laurens van den Acker, designbaas bij Renault, vertelde in het kader daarvan bij ‘De Wereld Draait Door’ over zijn werk bij Renault en de passie voor autodesign.

Waar een klein land groot in kan zijn: de Hollandse klei blijkt een vruchtbare voedingsbodem en kraamkamer voor internationaal erkend talent. Eén van de ontwerpers die ons land al lang ontgroeid is, is autodesigner Laurens van den Acker. Van zijn opleiding in Delft, via Italië, Duitsland, Amerika en Japan, zit hij nu helemaal op zijn plek als ‘Senior Vice President of Corporate Design’ bij het Franse Renault. In het kader van de Dutch Design Week werd van den Acker uitgenodigd aan de DWDD-tafel bij Matthijs van Nieuwkerk om te vertellen over zijn werk bij Renault en de passie voor autodesign.

Laurens van den Acker (1965) kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegoten. Zijn vader was architect en zelf zat hij op jonge leeftijd al auto’s te tekenen. Na zijn opleiding industriële vormgeving in Delft, vertrok hij naar Turijn alwaar hij meewerkte aan het ontwerp van het interieur van de Bugatti EB110 SS. Na de binnenkant volgde de buitenkant, toen hij van Italië naar Duitsland ging om het exterieur van Audi te ontwerpen. Via Amerika en Japan (Mazda) belandde hij uiteindelijk weer in Europa, Frankrijk om precies te zijn, waar hij sinds 2009 als Senior Vice President of Corporate Design verantwoordelijk is voor het ontwerp van alle nieuwe Renaultmodellen: de lijn, het concept, het ontspruit allemaal uit zijn verbeelding. Bekijk onderstaand het filmpje met daarin de bevlogen Renault-designbaas.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault-designbaas Laurens van den Acker bij DWDD (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Renault-designbaas Laurens van den Acker bij DWDD (filmpje)

Deze week is het Dutch Design Week met Eindhoven als middelpunt van de belangstelling. Negen dagen lang is de stad het toneel waarop de wereld van morgen vandaag al in de steigers staat. Laurens van den Acker, designbaas bij Renault, vertelde in het kader daarvan bij ‘De Wereld Draait Door’ over zijn werk bij Renault en de passie voor autodesign.

Waar een klein land groot in kan zijn: de Hollandse klei blijkt een vruchtbare voedingsbodem en kraamkamer voor internationaal erkend talent. Eén van de ontwerpers die ons land al lang ontgroeid is, is autodesigner Laurens van den Acker. Van zijn opleiding in Delft, via Italië, Duitsland, Amerika en Japan, zit hij nu helemaal op zijn plek als ‘Senior Vice President of Corporate Design’ bij het Franse Renault. In het kader van de Dutch Design Week werd van den Acker uitgenodigd aan de DWDD-tafel bij Matthijs van Nieuwkerk om te vertellen over zijn werk bij Renault en de passie voor autodesign.

Laurens van den Acker (1965) kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegoten. Zijn vader was architect en zelf zat hij op jonge leeftijd al auto’s te tekenen. Na zijn opleiding industriële vormgeving in Delft, vertrok hij naar Turijn alwaar hij meewerkte aan het ontwerp van het interieur van de Bugatti EB110 SS. Na de binnenkant volgde de buitenkant, toen hij van Italië naar Duitsland ging om het exterieur van Audi te ontwerpen. Via Amerika en Japan (Mazda) belandde hij uiteindelijk weer in Europa, Frankrijk om precies te zijn, waar hij sinds 2009 als Senior Vice President of Corporate Design verantwoordelijk is voor het ontwerp van alle nieuwe Renaultmodellen: de lijn, het concept, het ontspruit allemaal uit zijn verbeelding. Bekijk onderstaand het filmpje met daarin de bevlogen Renault-designbaas.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding