Vermeer zegt al veel jaren een speciale band te hebben met het merk DAF en de familie Van Doorne. Zijn rally-activiteiten met DAF in het verleden en vooral de deelname met de DAF 55 aan de bekende London-Sydney Marathon hebben daaraan bijgedragen, aldus Vermeer. "De activiteit voor DAF Museum valt voor mij onder de noemer ‘bijzonder leuk en boeiend’ en staat los van mijn andere zakelijke bezigheden." Het DAF Museum zorgt voor het behoud van een belangrijk deel van het Nationaal Industrieel Erfgoed en sinds kort is het DAF Museum een Erkend Geregistreerd Museum. Het voldoet daarmee aan alle eisen die daarvoor gesteld worden.

In het DAF Museum gaat het niet alleen om het verleden, want de nieuwste technologische ontwikkelingen komen aan bod. Het onlangs in gebruik genomen Trucknasium is daar een voorbeeld van. Dat draagt bij aan de opleiding van jongeren voor technische beroepen.

In het Trucknasium staat zelfs een echt werkende – op schaal nagebouwde – windtunnel.In het museum is ook een echte bestuurskamer en een uitstekende cateraar kan zorgdragen voor drankjes en hapjes, diners en buffetten.  Het Oscar Wibaut Theater’ is ingericht als filmzaal en voorzien van alle audiovisuele middelen.

Nadere kennismaking met (de mogelijkheden) van het DAF Museum kan worden geregeld via Geert Vermeer via geert.vermeer@wxs.nl.