Volgens het management van de luxe autobouwer maakte hij zich op vier manieren schuldig aan wangedrag als directeur strategie. Zo deed hij zich onder meer nog steeds voor als bestuursvoorzitter terwijl hij begin dit jaar zelf opstapte als managing director en daarna ook door de andere bestuursleden – waaronder één van zijn zusters – aan de kant was geschoven. Morgan blijft wel aandeelhouder van het bedrijf, net als allebei zijn zusters, en heeft meegedeeld ‘te bekijken welke opties mij nog open staan.’

Morgan is de laatste onafhankelijke autofabrikant in Groot-Brittannië. Charles trad in 1985 toe tot het familiebedrijf nadat hij eerder onder meer had gewerkt als cameraman. De laatste tijd is echter een steeds groter conflict ontstaan met zijn mede-directeuren die een andere richting met het bedrijf op wilden dan Charles. Wat zich daar precies bij heeft afgespeeld, hebben beide partijen tot nu toe niet naar buiten gebracht. ‘’Mijn plannen voor de onderneming kwamen niet overeen met die van de huidige directie,” is alles wat hij er zelf over kwijt wilde. Morgan Motor Company is nog steeds gevestigd op dezelfde locatie in Malvern waar het bedrijf in 1909 is begonnen en biedt momenteel werk aan 177 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding