Desgevraagd zou Blankenship (60) hebben gezegd dat hij met pensioen gaat en meer tijd aan zijn familie wil besteden. Donderdag (21 november) stond hij nog op de website geregistreerd als vice-president sales en ownership experience.  Maar op zijn LinkedIn-profiel staat nu ‘director of smiles for the Blankenship  family’ en op zijn online-cv staat: November 2013 Done at Tesla. Hij zou Tesla al een paar weken geleden hebben verlaten, zo meldt mercurynews.com, de website van San Jose Mercury News.


Dit stille vertrek is niet aangekondigd door Tesla en komt op een lastig moment voor het bedrijf dat aan het uitbreiden is in Europa en China. Het bedrijf heeft momenteel te maken met problemen met de productiecapaciteit van de Model S, moet de komst van de Model X (een suv) voorbereiden en denkt erover of het zijn eigen batterijfabriek wel of niet moet bouwen. Bovendien heeft de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) een onderzoek gestart naar drie gevallen van brand met Models S.

Tesla-oprichter Elon Musk lokte George Blankenship in juli 2010 naar zijn bedrijf. Blankenship werkte eerder onder meer bij Apple waar hij de strateeg achter de Apple Stores was. Bij Tesla gaf hij leiding aan de expansie van de showrooms in de VS, Europa en Azië. Tesla opende recentelijk nog z’n eerste showroom in China. Blankenship was bij eigenaren van de Model S goed bekend, vooral bij de eerste kopers. Hij was goed benaderbaar en nam zorgen en problemen van klanten serieus.
In de laatste maanden was hij al minder zichtbaar. In april ging hij zich meer richten op de winkels terwijl Jerome Guillen zich meer ging bezighouden met verkoop en de zogenoemde ownership experience. Ook de voor Europa verantwoordelijke Bryan Batista heeft Tesla inmiddels verlaten.