Neil Fiorentinos nieuwe directeur BMW Nederland

Neil Fiorentinos is per 1 januari 2014 benoemd tot Algemeen Directeur BMW Group Nederland. De Zuid-Afrikaan volgt Jan-Christiaan Koenders op, die per die datum als Executive Vice President Operations toetreedt tot de Board of Directors van BMW of North America.

Jan-Christiaan Koenders laat weten dat zijn missie in Nederland volbracht is: "De merken BMW, MINI en BMW Motorrad hebben tegen de marktontwikkeling in toch verkooprecords laten zien. Gelijktijdig hebben we hard gewerkt aan verhoging van de klanttevredenheid over koop èn service – met als resultaat een onbetwiste nummer 1 positie."

Neil Fiorentinos startte zijn loopbaan bij BMW Group in 1994 bij BMW South Africa. Met 17 jaar ervaring in management en operations in belangrijke emerging markets, kreeg Fiorentinos in 2010 als Managing Director de leiding over BMW Group Asia toevertrouwd.

Fiorentinos realiseerde  in 2005 en 2006 verkooprecords voor BMW en MINI in Zuid-Afrika. In 2008 en 2009 werd BMW in Zuid-Afrika de nummer 1 in klanttevredenheid over sales, hetgeen in 2009 en 2010 nog eens door JD Power werd bevestigd. Na zijn aantreden als Managing Director van BMW Asia voerde hij een significante verbetering van de klanttevredenheid door, met impact op de belangrijkste Aziatische exportmarkten voor BMW Group. Hij sloot 2011 en 2012 af met mooie resultaten voor BMW en MINI in Azië.

De directie van BMW Group Nederland bestaat per 1 januari 2014 uit Neil Fiorentinos (Algemeen Directeur), Chris Collet (Verkoop), Peter Haug (Marketing), Marcel Buining (MINI), Astrid Morf (Finance & Operations), Evert de Vries (Aftersales) en Erick Oberink (Sales Channel Development).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Neil Fiorentinos nieuwe directeur BMW Nederland - Automobielmanagement.nl

Neil Fiorentinos nieuwe directeur BMW Nederland

Neil Fiorentinos is per 1 januari 2014 benoemd tot Algemeen Directeur BMW Group Nederland. De Zuid-Afrikaan volgt Jan-Christiaan Koenders op, die per die datum als Executive Vice President Operations toetreedt tot de Board of Directors van BMW of North America.

Jan-Christiaan Koenders laat weten dat zijn missie in Nederland volbracht is: "De merken BMW, MINI en BMW Motorrad hebben tegen de marktontwikkeling in toch verkooprecords laten zien. Gelijktijdig hebben we hard gewerkt aan verhoging van de klanttevredenheid over koop èn service – met als resultaat een onbetwiste nummer 1 positie."

Neil Fiorentinos startte zijn loopbaan bij BMW Group in 1994 bij BMW South Africa. Met 17 jaar ervaring in management en operations in belangrijke emerging markets, kreeg Fiorentinos in 2010 als Managing Director de leiding over BMW Group Asia toevertrouwd.

Fiorentinos realiseerde  in 2005 en 2006 verkooprecords voor BMW en MINI in Zuid-Afrika. In 2008 en 2009 werd BMW in Zuid-Afrika de nummer 1 in klanttevredenheid over sales, hetgeen in 2009 en 2010 nog eens door JD Power werd bevestigd. Na zijn aantreden als Managing Director van BMW Asia voerde hij een significante verbetering van de klanttevredenheid door, met impact op de belangrijkste Aziatische exportmarkten voor BMW Group. Hij sloot 2011 en 2012 af met mooie resultaten voor BMW en MINI in Azië.

De directie van BMW Group Nederland bestaat per 1 januari 2014 uit Neil Fiorentinos (Algemeen Directeur), Chris Collet (Verkoop), Peter Haug (Marketing), Marcel Buining (MINI), Astrid Morf (Finance & Operations), Evert de Vries (Aftersales) en Erick Oberink (Sales Channel Development).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding