Mediahype rond GM’s nieuwe ceo Mary Barra

Aan de vooravond van de North American International Auto Show in Detroit maakten behalve vierwielers ook Mary Barra, de nieuwe CEO van General Motors, de tongen los.

De horde fotografen en cameramensen viel bijna over haar heen en de media beschreven na haar korte persconferentie ieder detail van haar verschijning:  kapsel, make-up en kleding. Barra zei zich "vereerd en nederig" te voelen om GM te dienen.

Het is een houding die garant staat voor populariteit onder de werknemers. Financieel analisten vragen zich echter af dat ook geldt voor investeerders, want de hype rond Mary Barra vertaalt zich (nog) niet in de aandelenprijs van GM. Die daalde met twee procent nadat het concern had aangekondigd voor het eerst sinds 2008 weer kwartaaldividend uit te betalen (dertig cent per aandeel, in maart uit te keren).

Overigens bedraagt het basissalaris van ’s werelds eerste vrouwelijke ceo van een autofabrikant 1,6 miljoen dollar, honderdduizend dollar minder dan wat haar voorganger Dan Akerson in 2012 en 2013 ontving. Verder kan ze 2,8 miljoen dollar incasseren. Dat bedrag is gereserveerd als onderdeel van een kortetermijnbonusplan. Als de aandeelhouders akkoord gaan, kan ze ook op dit front het nodige verwachten. Overigens is Mary Barra niet de enige vrouw in de VS die leiding geeft aan een groot concern. Collega’s van haar zijn bijvoorbeeld Indra Nooyi (PepsiCo), Phebe Novakovic (General Electric), Marilyn Hewson (Lockheed Martin), Virginia Rometti (IBM), Marissa Mayer (Yahoo) en Ursula Burns (Xerox).


In het komende nummer besteedt AM uitgebreid aandacht aan Mary Barra.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mediahype rond GM’s nieuwe ceo Mary Barra - Automobielmanagement.nl

Mediahype rond GM’s nieuwe ceo Mary Barra

Aan de vooravond van de North American International Auto Show in Detroit maakten behalve vierwielers ook Mary Barra, de nieuwe CEO van General Motors, de tongen los.

De horde fotografen en cameramensen viel bijna over haar heen en de media beschreven na haar korte persconferentie ieder detail van haar verschijning:  kapsel, make-up en kleding. Barra zei zich "vereerd en nederig" te voelen om GM te dienen.

Het is een houding die garant staat voor populariteit onder de werknemers. Financieel analisten vragen zich echter af dat ook geldt voor investeerders, want de hype rond Mary Barra vertaalt zich (nog) niet in de aandelenprijs van GM. Die daalde met twee procent nadat het concern had aangekondigd voor het eerst sinds 2008 weer kwartaaldividend uit te betalen (dertig cent per aandeel, in maart uit te keren).

Overigens bedraagt het basissalaris van ’s werelds eerste vrouwelijke ceo van een autofabrikant 1,6 miljoen dollar, honderdduizend dollar minder dan wat haar voorganger Dan Akerson in 2012 en 2013 ontving. Verder kan ze 2,8 miljoen dollar incasseren. Dat bedrag is gereserveerd als onderdeel van een kortetermijnbonusplan. Als de aandeelhouders akkoord gaan, kan ze ook op dit front het nodige verwachten. Overigens is Mary Barra niet de enige vrouw in de VS die leiding geeft aan een groot concern. Collega’s van haar zijn bijvoorbeeld Indra Nooyi (PepsiCo), Phebe Novakovic (General Electric), Marilyn Hewson (Lockheed Martin), Virginia Rometti (IBM), Marissa Mayer (Yahoo) en Ursula Burns (Xerox).


In het komende nummer besteedt AM uitgebreid aandacht aan Mary Barra.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding