Vrouw in top van Honda

Honda gaat later dit jaar voor het eerst een vrouw in haar bestuursraad opnemen: Hideko Kunii.

De wetenschappelijk medewerker aan het Shibaura Institute of Technology in Tokio, wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni voorgedragen.

Ook Honda komt daarmee tegemoet aan de veel gehoorde kritiek dat Japanse bedrijven, zeker op topniveau, nog altijd een mannenwereld vormen. In dat kader wil premier Abe ook bereiken dat meer vrouwen aan het arbeidsproces gaan deelnemen en uiteindelijk door het glazen plafond breken.

Volgens Honda heeft die wens van de premier – en het feit dat Kunii een vrouw is – echter niets met haar voordracht te maken. Haar kwaliteiten zijn gewoon doorslaggevend, aldus de Japanse automaker. Honda heeft overigens ook nog altijd de meest Japanse top van alle concurrenten. Zo wordt Nissan al jaren geleid door de Braziliaans/Franse Carlos Ghosn terwijl Toyota ook al enkele jaren buitenlanders op directiezetels heeft zitten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vrouw in top van Honda - Automobielmanagement.nl

Vrouw in top van Honda

Honda gaat later dit jaar voor het eerst een vrouw in haar bestuursraad opnemen: Hideko Kunii.

De wetenschappelijk medewerker aan het Shibaura Institute of Technology in Tokio, wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering in juni voorgedragen.

Ook Honda komt daarmee tegemoet aan de veel gehoorde kritiek dat Japanse bedrijven, zeker op topniveau, nog altijd een mannenwereld vormen. In dat kader wil premier Abe ook bereiken dat meer vrouwen aan het arbeidsproces gaan deelnemen en uiteindelijk door het glazen plafond breken.

Volgens Honda heeft die wens van de premier – en het feit dat Kunii een vrouw is – echter niets met haar voordracht te maken. Haar kwaliteiten zijn gewoon doorslaggevend, aldus de Japanse automaker. Honda heeft overigens ook nog altijd de meest Japanse top van alle concurrenten. Zo wordt Nissan al jaren geleid door de Braziliaans/Franse Carlos Ghosn terwijl Toyota ook al enkele jaren buitenlanders op directiezetels heeft zitten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding