Op 23 april worden de finalisten aan de tand gevoeld door de award-commissie en hebben ze de gelegenheid om hun nominatie mondeling toe te lichten. Tevens worden er kennismakingsfilmpjes opgenomen die getoond worden tijdens het event.

Jack Knol stond in 2013 ook in de finale. Hij is binnen Capgemini verantwoordelijk voor facilities & accomodations en mobiliteit. Daarbij is hij verantwoordelijk voor een wagenpark van drieduizend ‘gele kentekens’.  André de Boer is Tactisch en Strategisch Mobiliteitsmanager bij Rijkswaterstaat. Hij is hierbij verantwoordelijk voor een wagenpark van tweeduizend voertuigen. Martina van der Wilt is Wagenparkbeheerder voor alle vestigingen van Van Dorp Installatiebedrijven en VDM. Op dit moment heeft VDI 675 voertuigen op de weg, waarvan zeventig procent grijs kenteken is.
De Mobiliteitsmanager van het Jaar Award is een vakprijs, voor én door vakgenoten. Op het Fleetmanagement Event wordt deze award weer uitgereikt. In 2013 won Patrick Langevoort, wagenparkbeheerder bij Alliander. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld Ronald de Hoog (Cofely Nederland) en Nanda Cousijn (Diemermere). Het Fleetmanagement Event staat in het teken van de laatste ontwikkelingen in mobiliteitsbeleid. Tegelijk met het Fleetmanagement Event vindt ook het HR-congres Slim Werken Slim Reizen plaats.