De altijd een trui dragende Marchionne (61) besteedde dinsdag een hele dag aan het presenteren van de strategie voor Fiat Chrysler in de periode 2014-2018. Hij zei dat hij zal aanblijven voor het plan met z’n ambitieuze financiële doelstellingen. "Ik moet ervoor zorgen dat het plan daadwerkelijk wordt uitgevoerd", zegt Marchionne in Automotive News.

In dezelfde sessie was dinsdag ook bestuursvoorzitter John Elkann aanwezig. Hij zei dat hij er zeker van is dat Marchionne bij Fiat Chrysler blijft. "We hebben twee extra jaren voor elkaar weten te krijgen." In januari zei Elkann nog dat Marchionne in ieder geval de chef van de groep zou zijn tot en met 2016. Eerder dit jaar is in de Italiaanse pers gespeculeerd over het vertrek van Marchionne, nadat hij het nieuwe business plan zou hebben gepresenteerd en na de afronding van de langverwachte overname van Chrysler.

Marchionne kreeg tien jaar geleden de regie bij Fiat en in 2009 ook bij Chrysler. Hij leidde de reorganisaties bij beide bedrijven en gaf eerder aan in 2015 te kunnen stoppen. Marchionne zei tegen journalisten dat zijn managementteam bestaat uit ‘getalenteerde mensen’ en dat zijn eventuele opvolger daarbij zit. Maar die niet nader genoemde persoon moet nu dus een paar jaar langer in de wacht.  Elkann zei erover: "Het lijdt geen twijfel dat de opvolging een belangrijke zaak is, maar het is geen zaak die speelt." (bron: Automotive News)