De 44-jarige Renses volgt Michel Corveleijn op, die sinds 1 januari namens VWE directeur EU & externe betrekkingen is. In vorige functies werkte Piet Renses op directieniveau bij DEKRA Claims en Expertise, Extenso Schademanagement en Taxatie BV en de Bartok Groep. In zijn huidige functie als directievoorzitter heeft hij zich bezig gehouden met zowel nationale als internationale integratie van Bartok binnen DEKRA en de verdere uitbouw van de organisatie.

Renses zegt VWE altijd met veel interesse te hebben gevolgd. "Als er ergens toekomst in zit, dan is het wel in data. VWE heeft de ambitie, de visie, de daadkracht en de plannen om die toekomst vorm te geven." VWE-eigenaar Ton Vestering vindt Renses "met zijn jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening de aangewezen persoon om de ambities van VWE waar te maken."