De andere functie van Thomas, marketingbaas voor de hele VW Group, wordt ad-interim overgenomen door het rvb-lid Christian Klinger, zo meldt Automotive News Europe. "Ik heb in juni ontslag genomen. Ik wacht op de datum dat ik het bedrijf kan verlaten", zegt Thomas in een e-mail aan ANE. "Ik verlaat het bedrijf op mijn eigen verzoek na drie interessante jaren." Hij ging verder niet in op het hoe en waarom.

Thomas (54) was topfunctionaris bij Nissan (hoofd van sales en marketing voor Europa) voordat hij in dienst trad bij Volkswagen als baas van Volkswagen UK. Afgelopen september volgde hij Jürgen Stackmann op als hoofd global marketing Volkswagen personenwagens nadat Stackmann werd benoemd tot baas van Seat in Spanje. De Engelsman Thomas begon zijn loopbaan in de autowereld in 1976 bij een Ford-dealer. Hij ging later naar Austin Rover Group. Zijn opvolger Chardon (42) startte bij Citroën Italië in 1994. He was general manager van Citroën in Frankrijk voor hij in 2009 bij Volkswagen in dienst trad als verkoopchef voor Europa. Chardon wordt weer opgevolgd door Wolf-Stefan Specht (45) die ook al bij Volkswagen werkt.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding