In deze nieuw gecreëerde functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop van de BYD ebus-reeks, de volelektrische bussen van het Chinese merk. In de afgelopen jaren heeft Oosterveld een eigen bedrijf gehad in het op de markt brengen en verkopen van omgebouwde minibussen. Daarvoor werkte hij onder meer voor VDL als exportmanager. Yongping Chen, adjunct-directeur van BYD Europe, over de benoeming: "We realiseren ons dat kennis van de lokale markt en het hebben van een actueel netwerk van cruciaal belang zijn voor onze commerciële succes. In de komende jaren zullen wij ons productportfolio verder uitbreiden en we hebben ons tot doel gesteld onze positie van marktleider op het gebied van volelektrisch openbaar vervoer vast te houden. Met de benoeming van Oosterveld verwachten wij nog beter aan de behoeften en eisen van twee belangrijke marktgebieden te voldoen en bereiden we ons voor op de toekomst."

De BYD ebus is ’s werelds meest verkochte, honderd procent elektrische bus. De ebussen van BYD hebben inmiddels cumulatief negentien miljoen kilometers afgelegd om passagiers te vervoeren. De bus is in de hele wereld met succes getest, zegt BYD, zo ook in 27 Europese steden van Kopenhagen tot Tel Aviv. De BYD ebus wordt momenteel geproduceerd in Californië (VS) en hij beschikt over geavanceerde lithium-ijzer BYD Fe batterijtechnologie, gebaseerd op BYD’s ervaring als de wereldleider in de productie van oplaadbare batterijen. Ruim elfhonderd exemplaren zijn inmiddels in gebruik en enkele duizenden staan in bestelling, zo meldt BYD.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding