De Belg Donckerwolke (50) start half 2016 als hoofd van de nieuwe zogenaamde Prestige Design division. Tevens wordt hij hoofd van Hyundai Motor’s design centre. Gedurende zijn 23-jarige carrière bij de VW Group was hij hoofd van de ontwerp afdeling van Bentley, Lamborghini en werkte hij mee aan het merk Audi. Zo was hij de ontwerper van de Audi R8 Le Mans en de Lamborghini Mucielago en Gallardo. Donckerwolke wist de autobranche onlangs nog kort in beroering te brengen door kritiek te leveren op de Lincoln Continental Concept, die hij beschuldigde van sterke design overeenkomsten met de Bentley Flying Spur.

Donckerwolke stapte in juni terug bij VW na geruchten dat hij de 63-jarige Peter Schreyer als hoofd design van Hyundai en Kia zou vervangen.

Hyundai ontkende de geruchten en gaf aan dat Schreyer eindverantwoordelijk blijft voor zowel de nieuwe Prestige Design divisie als voor het totale eindresultaat van beide divisies.

Hyundai wil het nieuwe merk Genesis in 2020 op de markt brengen in Noord Amerika, China, Korea en het Midden Oosten, waarna Europa en andere delen van Azië op de planning staan. De modelrange zal bestaan uit drie sedans, variërend in grootte. Verder staan in de plannen nog een coupe, een cross-over en een grote SUV.