Vrouwen aan de top bij Peugeot-Citroën

Topman Carlos Tavares van PSA Peugeot Citroën heeft zijn directe assistente Carla Gohin benoemd tot hoofd van de afdeling ontwikkeling, innovatie en geavanceerde technologie. Verder wordt de van Yahoo afkomstige Brigitte Cantaloube als Chief Digital Officer belast met de digitalisering van de klanten- en bedrijfsprocessen.

Gohin heeft toegepaste mechanica gestuurd aan de toonaangevende Ecole Nationale Supérieure d’Arts en Métiers. Zij werkt sinds 1999 bij PSA Peugeot Citroën en werkte daar onder meer bij de conceptie en ontwikkeling van de groep aandrijftechnieken. In 2010 werd ze hoofd van het technische secretariaat van de directie onderzoek en ontwikkeling om in 2014 benoemd te worden tot executive secretaris van bestuursvoorzitter Tavares.

Cantaloube krijgt op haar beurt de leiding van de onlangs gecreëerde divisie digitalisering. Zij werkt rechtstreeks onder Tavares zelf en moet alle bedrijfsprocessen, klantencontacten en dergelijke up-to-date brengen met het digitale tijdperk ‘om er zo voor te zorgen dat digitalisering een concurrentievoordeel voor de onderneming wordt’. Ook Cantaloube komt van één van de bekende Franse hogere opleidingsinstellingen, de EDHEC Business School. Zij werkte sinds 2006 voor Yahoo in Frankrijk en Europa. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vrouwen aan de top bij Peugeot-Citroën - Automobielmanagement.nl

Vrouwen aan de top bij Peugeot-Citroën

Topman Carlos Tavares van PSA Peugeot Citroën heeft zijn directe assistente Carla Gohin benoemd tot hoofd van de afdeling ontwikkeling, innovatie en geavanceerde technologie. Verder wordt de van Yahoo afkomstige Brigitte Cantaloube als Chief Digital Officer belast met de digitalisering van de klanten- en bedrijfsprocessen.

Gohin heeft toegepaste mechanica gestuurd aan de toonaangevende Ecole Nationale Supérieure d’Arts en Métiers. Zij werkt sinds 1999 bij PSA Peugeot Citroën en werkte daar onder meer bij de conceptie en ontwikkeling van de groep aandrijftechnieken. In 2010 werd ze hoofd van het technische secretariaat van de directie onderzoek en ontwikkeling om in 2014 benoemd te worden tot executive secretaris van bestuursvoorzitter Tavares.

Cantaloube krijgt op haar beurt de leiding van de onlangs gecreëerde divisie digitalisering. Zij werkt rechtstreeks onder Tavares zelf en moet alle bedrijfsprocessen, klantencontacten en dergelijke up-to-date brengen met het digitale tijdperk ‘om er zo voor te zorgen dat digitalisering een concurrentievoordeel voor de onderneming wordt’. Ook Cantaloube komt van één van de bekende Franse hogere opleidingsinstellingen, de EDHEC Business School. Zij werkte sinds 2006 voor Yahoo in Frankrijk en Europa. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding