Kwaliteitschef VW valt over ‘Dieselgate’

Het hoofd kwaliteitsgarantie bij Volkswagen Groep, Frank Tuch, is vertrokken. Officieel is Tuch op eigen verzoek van zijn functie ontheven maar volgens Automotive News Europe is hij wel degelijk gevallen wegens dieselgate.

Een paar maanden geleden was Tuch immers al op non-actief gesteld, wat de indruk wekte dat hij bij de negen managers hoorde die VW vanwege het schandaal de laan uit wilde sturen.

Tuch wordt vervangen door Hans-Joachim Rothenspieler, momenteel directeur technische ontwikkeling bij de bestel- en vrachtautodivisie van VW. Rothenspieler was van 2007 tot en met 2010 al hoofd kwaliteitsgarantie maar werd toen juist vervangen door Tuch. Volgens een verklaring van VW zal de laatste wel in een adviserende rol aan de onderneming verbonden blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwaliteitschef VW valt over ‘Dieselgate’ - Automobielmanagement.nl

Kwaliteitschef VW valt over ‘Dieselgate’

Het hoofd kwaliteitsgarantie bij Volkswagen Groep, Frank Tuch, is vertrokken. Officieel is Tuch op eigen verzoek van zijn functie ontheven maar volgens Automotive News Europe is hij wel degelijk gevallen wegens dieselgate.

Een paar maanden geleden was Tuch immers al op non-actief gesteld, wat de indruk wekte dat hij bij de negen managers hoorde die VW vanwege het schandaal de laan uit wilde sturen.

Tuch wordt vervangen door Hans-Joachim Rothenspieler, momenteel directeur technische ontwikkeling bij de bestel- en vrachtautodivisie van VW. Rothenspieler was van 2007 tot en met 2010 al hoofd kwaliteitsgarantie maar werd toen juist vervangen door Tuch. Volgens een verklaring van VW zal de laatste wel in een adviserende rol aan de onderneming verbonden blijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding