Dat meldt de Automotive Council op grond van een enquête onder de fabrikanten, onderdelenleveranciers en andere betrokken bedrijven.

"De werknemers van de Britse auto-industrie zijn de meest productieve in Europa, maar het groeipotentieel kan ondermijnd worden door het gebrek aan nieuw talent." Volgens de Council is 19 procent van de onvervulde vacatures ‘van kritisch belang voor de bedrijfsvoering.’

De Britse auto-industrie maakt de laatste jaren een ware renaissance door en biedt inmiddels werk aan bijna 800.000 mensen. 2015 was ook het beste jaar sinds 2005 met een productie van 1,59 miljoen nieuwe auto’s. De auto-organisatie SMMT hoopt rond 2020 de kaap van twee miljoen te ronden maar dan moeten er wel voldoende goed-gekwalificeerde arbeidskrachten te vinden zijn. Jo Lopes, hoofd Technical Excellence bij Jaguar Land Rover: "Dit zijn belangrijke conclusies die voor de overheid en de sector zelf de basis moeten vormen om dit probleem gezamenlijk aan te pakken." Lopes wijst er daarbij op dat de autofabrikanten zelf vele miljoenen investeren in opleidingen en training.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding