Kroonprins Källenius van Daimler weer stap omhoog

Ola Källenius, de ongekroonde kroonprins bij Daimler, maakt weer een stap omhoog binnen de organisatie.

De 46-jarige Källenius is nu hoofd marketing en sales bij Mercedes-Benz maar hij wordt hoofd research en ontwikkeling bij het moederconcern, meldt het Duitse economische dagblad Handelsblatt.

Källenius wordt al tijden genoemd als opvolger van topman dr Dieter Zetsche en werd eerder deze maand al opgenomen in de raad van bestuur. Hij zal zijn nieuwe functie overnemen van Thomas Weber die later dit jaar 62 wordt. Källenius heeft ervaring als ontwikkelaar van Formule 1 motoren en voerde de directie over een Mercedes fabriek in het Amerikaanse Tuscaloosa. Daimler zelf heeft het bericht nog niet bevestigd; dat zal volgens Handelsblatt aanstaande dinsdag gebeuren. Dan zal de Duitse autobouwer overigens naar verwachting ook aankondigen dat Zetsche nog drie jaar aanblijft. Källenius zal dus in ieder geval nog even moeten wachten voordat hij de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kroonprins Källenius van Daimler weer stap omhoog - Automobielmanagement.nl

Kroonprins Källenius van Daimler weer stap omhoog

Ola Källenius, de ongekroonde kroonprins bij Daimler, maakt weer een stap omhoog binnen de organisatie.

De 46-jarige Källenius is nu hoofd marketing en sales bij Mercedes-Benz maar hij wordt hoofd research en ontwikkeling bij het moederconcern, meldt het Duitse economische dagblad Handelsblatt.

Källenius wordt al tijden genoemd als opvolger van topman dr Dieter Zetsche en werd eerder deze maand al opgenomen in de raad van bestuur. Hij zal zijn nieuwe functie overnemen van Thomas Weber die later dit jaar 62 wordt. Källenius heeft ervaring als ontwikkelaar van Formule 1 motoren en voerde de directie over een Mercedes fabriek in het Amerikaanse Tuscaloosa. Daimler zelf heeft het bericht nog niet bevestigd; dat zal volgens Handelsblatt aanstaande dinsdag gebeuren. Dan zal de Duitse autobouwer overigens naar verwachting ook aankondigen dat Zetsche nog drie jaar aanblijft. Källenius zal dus in ieder geval nog even moeten wachten voordat hij de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding