MyWheels is met dertig duizend actieve leden en ruim drie duizend deelauto’s een van de belangrijkste autodeelplatforms van Nederland. Oprichter Henry Mentink blijft  ambassadeur en lid van de raad van commissarissen.  Om verdere invulling te geven aan de groeiambitie heeft Mentink de leiding overgedragen aan Tiekstra (42). Na haar opleiding bedrijfskunde heeft zij binnen ABN AMRO Bank diverse managementfuncties vervuld, als laatste hoofd business development & marketing MKB. Van daaruit maakte ze de overstap naar de Beekman Group, waar ze commercieel directeur werd. In 2012 startte ze Spreekkamer Online, een platform dat online videoconsulten tussen arts en patiënt mogelijk maakt.
De deeleconomie in Nederland groeit jaarlijks met zo’n 35 procent, zegt Mywheels.  En die trend is bij MyWheels merkbaar door ‘een enorme toename’  in het aantal gebruikers en auto’s. Als aanbieder zonder winstoogmerk, maar met duurzame idealen, wil MyWheels nog meer mensen de voordelen van autodelen laten ervaren. Karina Tiekstra: “We willen onze community uitbouwen door onze onderscheidende punten beter naar voren te brengen en uit te breiden.”
MyWheels streeft naar minder CO2-uitstoot door mensen te stimuleren voor elke reis een bewuste keuze te maken. Doordat een deelauto alleen als je hem gebruikt geld kost, denken mensen goed na over hoe ze die dag zullen reizen: soms de auto, maar ook het ov, de fiets of thuiswerken. Autodelers rijden dan gemiddeld vijftien tot twintig procent minder autokilometers. Tiekstra:  “MyWheels voorziet een groei van z’n community tot minstens 180 duizend ‘autodelers’ in 2018 en daarmee een groei van het aantal deelauto’s tot vijftien duizend voertuigen. Op deze manier besparen de autodelers met elkaar minimaal zo’n 58 duizend ton aan CO2-uitstoot per jaar.”
MyWheels is onlangs verhuisd naar een kantoorlocatie in Amsterdam waar verschillende sociaal-maatschappelijke ondernemingen zijn gevestigd zoals shareNL en Social Enterprise.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding