De lijst is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces. De organisatie Great Place to Work Nederland onderzoekt ‘de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties’. Op basis van de antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces dan bepaald. Danielle Kruger is de HR-manager bij ALD Automotive: "In Nederland werken we met zo’n honderdzestig medewerkers aan innovatieve mobiliteitsoplossingen. Om de rol van innovator blijvend waar te maken, willen wij talenten voor ALD Automotive behouden, maar ook als aantrekkelijk werkgever worden gezien door nieuwe medewerkers. De onderscheiding tot Best Workplace helpt ons met beide doelstellingen."
Senior consultant Caroline Mullers van Great Place to Work Nederland zegt in het bericht: "De organisaties die op de lijst staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervullen die een voorbeeldfunctie ten aanzien van andere organisaties."

ALD Automotive is gespecialiseerd in operational leasing en fleet management. De organisatie staat vooraan op het gebied van productontwikkeling, marktonderzoek en innovatie. Met ruim 1,2 miljoen voertuigen en meer dan vijfduizend werknemers in 41 landen, behoort ALD Automotive tot de topdrie van autoleasemaatschappijen wereldwijd.
Great Place to work heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en stelt elk jaar in vijftig landen lijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd zesduizend organisaties mee aan dit onderzoek die samen twaalf miljoen medewerkers representeren. Daarmee is dit het grootste onderzoek in zijn soort, zegt de organisatie. De uitslagen zijn te zien op de website van Great Place to Work.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding