Rus aan het hoofd van Avtovaz

Carlos Ghosn van Renault-Nissan heeft het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Avtovaz overgedragen aan de Rus Sergueï Skvortsov, vice-president van de staatsonderneming Rostec die samen met Renault-Nissan eigenaar is van het Russische autobedrijf.

De benoeming van Skvortsov past in de afspraak om het voorzitterschap steeds te laten wisselen tussen een Rus en een vertegenwoordiger van de Frans-Japanse partner. Verder is de Fransman Denis Le Vot, directeur Eurazië bij Renault, vice-voorzitter van de raad geworden. 

Ghosn blijft overigens wel voorzitter van de Alliantie Rostec Auto BV, de holding die bijna 75 procent van de aandelen Avtovaz in handen heeft. Alliance Rostec Auto is zelf dan weer voor 67 procent van Renault-Nissan en voor 33 procent van Rostec. Ghosn stapt wel uit het bestuur maar blijft een actieve rol spelen in de strategie van de autofabrikant, benadrukt Renault in een verklaring.  

Eerder al werd Nicolas Maure, voorheen directeur van Renault in Roemenië, benoemd tot CEO van Avtovaz, de autofabrikant die vooral bekend is van de Lada. Hij verving de Zweed Bo Andsersson die het veld moest ruimen omdat hij volgens de Russen te hard wilde ingrijpen bij het noodlijdende bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rus aan het hoofd van Avtovaz - Automobielmanagement.nl

Rus aan het hoofd van Avtovaz

Carlos Ghosn van Renault-Nissan heeft het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Avtovaz overgedragen aan de Rus Sergueï Skvortsov, vice-president van de staatsonderneming Rostec die samen met Renault-Nissan eigenaar is van het Russische autobedrijf.

De benoeming van Skvortsov past in de afspraak om het voorzitterschap steeds te laten wisselen tussen een Rus en een vertegenwoordiger van de Frans-Japanse partner. Verder is de Fransman Denis Le Vot, directeur Eurazië bij Renault, vice-voorzitter van de raad geworden. 

Ghosn blijft overigens wel voorzitter van de Alliantie Rostec Auto BV, de holding die bijna 75 procent van de aandelen Avtovaz in handen heeft. Alliance Rostec Auto is zelf dan weer voor 67 procent van Renault-Nissan en voor 33 procent van Rostec. Ghosn stapt wel uit het bestuur maar blijft een actieve rol spelen in de strategie van de autofabrikant, benadrukt Renault in een verklaring.  

Eerder al werd Nicolas Maure, voorheen directeur van Renault in Roemenië, benoemd tot CEO van Avtovaz, de autofabrikant die vooral bekend is van de Lada. Hij verving de Zweed Bo Andsersson die het veld moest ruimen omdat hij volgens de Russen te hard wilde ingrijpen bij het noodlijdende bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding