Hij kreeg op de dag van de traditionele lintjesregen in Hardenberg door de burgemeester een lintje opgespeld die hoort bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vele verdiensten

Reden voor de onderscheiding waren zijn vele verdiensten voor diverse lokale, regionale en nationale instanties. Op zakelijk vlak zette hij zich in voor de cao-onderhandelingen in de wielen- en bandenbranche, was commissaris van het overslagpunt Euro Terminal Emmen-Coevorden-Hardenberg en bestuurslid van de Industriële Koepel Vechtdal en Bedrijvenpark Broeklanden. Tevens hielp hij met de oprichting van de ondernemersclub van voetbalvereniging HHC Hardenberg en is voorzitter van de tennisclub. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Ook de maatschappelijke betrokkenheid van Heuver werd belicht. Hij is betrokken bij een project voor hulp van mensen met een beperking en een wezenproject in Kafoutine na een bootramp in Senegal. Ook steunt hij de stichting Home of Hope & Dreams, onder leiding van de Hardenbergse Gini Pullen, en de stichting Marianne Center, die in Kenia voor gehandicapte kinderen een tehuis bouwt.

Bron: Autobandenportaal