President Aikawa van Mitsubishi stapt op

De bestuursvoorzitter of president van Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, stapt op vanwege het gesjoemel met het brandstofverbruik.

De 62-jarige Aikawa, die pas in juni 2014 benoemd werd, zal tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 juni definitief vertrekken. Ook Ryugo Nakao, als executive vice-president verantwoordelijk voor kwaliteit en productstrategie, gaat weg. Mitsubishi zal te zijner tijd hun opvolgers aankondigen. In de tussentijd neemt CEO Osamu Masuko, die aanblijft, hun taken er bij.

"Het management heeft omstandigheden geschapen waarin gefraudeerd kon worden," aldus een verklaring. Volgens Mitsubishi is het brandstofverbruik van modellen inclusief de Outlander plug-in hybrid vastgesteld aan de hand van computermodellen en zijn er geen testen aan te pas gekomen.

Tot nu toe leken de problemen zich steeds te beperken tot mini-autootjes (Kei-cars) die alleen in Japan worden verkocht. Omdat het schandaal steeds grotere gevolgen lijkt te hebben, heeft Mitsubishi vorige week Nissan binnengehaald als reddende engel. Dat heeft daarbij bedongen dat het vier bestuursleden inclusief de voorzitter mag aanwijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

President Aikawa van Mitsubishi stapt op - Automobielmanagement.nl

President Aikawa van Mitsubishi stapt op

De bestuursvoorzitter of president van Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, stapt op vanwege het gesjoemel met het brandstofverbruik.

De 62-jarige Aikawa, die pas in juni 2014 benoemd werd, zal tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 juni definitief vertrekken. Ook Ryugo Nakao, als executive vice-president verantwoordelijk voor kwaliteit en productstrategie, gaat weg. Mitsubishi zal te zijner tijd hun opvolgers aankondigen. In de tussentijd neemt CEO Osamu Masuko, die aanblijft, hun taken er bij.

"Het management heeft omstandigheden geschapen waarin gefraudeerd kon worden," aldus een verklaring. Volgens Mitsubishi is het brandstofverbruik van modellen inclusief de Outlander plug-in hybrid vastgesteld aan de hand van computermodellen en zijn er geen testen aan te pas gekomen.

Tot nu toe leken de problemen zich steeds te beperken tot mini-autootjes (Kei-cars) die alleen in Japan worden verkocht. Omdat het schandaal steeds grotere gevolgen lijkt te hebben, heeft Mitsubishi vorige week Nissan binnengehaald als reddende engel. Dat heeft daarbij bedongen dat het vier bestuursleden inclusief de voorzitter mag aanwijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding