Dieselgate eist slachtoffer bij Audi

Audi gaat binnenkort hoofd ontwikkeling Stefan Knirsch ontslaan wegens zijn rol in dieselgate.

Dieselgate eist slachtoffer bij Audi

Knirsch volgde pas begin dit jaar de met vakantie gestuurde Ulrich Hackenberg op maar werkt al sinds 1990 bij het Volkswagen-concern. Voor zijn komst naar Audi was hij bij VW betrokken bij de ontwikkeling van motoren. In die rol zou hij al in een vroeg stadium op de hoogte zijn geweest van het gesjoemel met de emissie-software. Dat staat althans volgens enkele Duitse kranten in het rapport dat het Amerikaanse advocatenbureau Jones Day over dieselgate aan het schrijven is voor de huidige VW-top. Een woordvoerder van Audi wil niet in gaan op de speculatie in de media. Als Knirsch inderdaad vertrekt, dan moet Audi voor de vijfde keer in vier jaar een nieuwe baas voor de ontwikkelingsactiviteiten zoeken.

Dieselgate eist slachtoffer bij Audi - Automobielmanagement.nl

Dieselgate eist slachtoffer bij Audi

Audi gaat binnenkort hoofd ontwikkeling Stefan Knirsch ontslaan wegens zijn rol in dieselgate.

Dieselgate eist slachtoffer bij Audi

Knirsch volgde pas begin dit jaar de met vakantie gestuurde Ulrich Hackenberg op maar werkt al sinds 1990 bij het Volkswagen-concern. Voor zijn komst naar Audi was hij bij VW betrokken bij de ontwikkeling van motoren. In die rol zou hij al in een vroeg stadium op de hoogte zijn geweest van het gesjoemel met de emissie-software. Dat staat althans volgens enkele Duitse kranten in het rapport dat het Amerikaanse advocatenbureau Jones Day over dieselgate aan het schrijven is voor de huidige VW-top. Een woordvoerder van Audi wil niet in gaan op de speculatie in de media. Als Knirsch inderdaad vertrekt, dan moet Audi voor de vijfde keer in vier jaar een nieuwe baas voor de ontwikkelingsactiviteiten zoeken.