Ford doet mee aan een programma van de Autism Alliance of Michigan en heeft in dat kader aan het begin van de zomer al vier autistische volwassenen met HBO-opleidingen aangesteld op de ontwikkelingsafdeling van haar hoofdkantoor. De vier kregen oorspronkelijk een tijdelijk contract maar hebben inmiddels een vaste aanstelling.

"Toen we ermee begonnen, wilden we er zeker van zijn dat we dit ook op een duurzame basis konden voortzetten. Het programma blijkt erg succesrijk en de managers hebben ons laten weten dat de betrokkenen veel nieuwe energie op hun afdeling hebben binnengebracht," zegt Kirstin Queen, manager ‘diversity and inclusion’ bij Ford. De Autism Alliance heeft collega’s ook training geboden hoe ze zo goed mogelijk met de nieuwkomers om kunnen gaan om tot een goede integratie te komen. Ford krijgt van de staat 2.400 dollar per werknemer subsidie voor het te werk stellen van mensen met autisme.