Koenders nieuwe directeur Louwman & Parqui

Jan-Christiaan Koenders (52) wordt per 1 januari 2017 algemeen directeur van Toyota en Lexus importeur Louwman & Parqui.

Koenders nieuwe directeur Louwman & Parqui

Koenders startte in 1993 zijn carrière bij BMW Noord-Amerika, waar hij tot voor kort ook chief operating officer was. Daarvoor had hij onder meer verschillende leidinggevende marketingposities bij BMW AG München voor zowel BMW als MINI. In zijn meest recente rol bij BMW was hij verantwoordelijk voor het voorbereiden van het Europese dealernetwerk op veranderingen binnen de auto-industrie, zoals de nieuwe kansen voor verkoop en service van mobiliteit via internet en de komst van de zelfrijdende auto.

Jan-Christiaan Koenders over zijn nieuwe aanstelling: "ik ben verheugd om het sterke team van Louwman & Parqui met de topmerken Toyota en Lexus en het dealernetwerk te mogen voorbereiden op alle spannende veranderingen die ons te wachten staan in de auto-industrie."

Eric Louwman, President van Louwman & Parqui en Louwman Group: "We zijn trots en blij dat Jan-Christiaan met zijn internationale automotive kennis en ervaring terugkeert naar Nederland om leiding te gaan geven aan Toyota en Lexus. Hij kijkt er naar uit om voor ons familiebedrijf te werken en deelt onze enorme passie voor auto’s. Met Jan-Christiaan verwachten wij nog beter in te kunnen spelen op de uitdagingen die ons te wachten staan in de automobielindustrie en zien de toekomst van Toyota en Lexus in Nederland vol vertrouwen tegemoet."

Koenders volgt Pieter van der Velden op, die in november vertrok bij de auto-importeur.  

Koenders nieuwe directeur Louwman & Parqui - Automobielmanagement.nl

Koenders nieuwe directeur Louwman & Parqui

Jan-Christiaan Koenders (52) wordt per 1 januari 2017 algemeen directeur van Toyota en Lexus importeur Louwman & Parqui.

Koenders nieuwe directeur Louwman & Parqui

Koenders startte in 1993 zijn carrière bij BMW Noord-Amerika, waar hij tot voor kort ook chief operating officer was. Daarvoor had hij onder meer verschillende leidinggevende marketingposities bij BMW AG München voor zowel BMW als MINI. In zijn meest recente rol bij BMW was hij verantwoordelijk voor het voorbereiden van het Europese dealernetwerk op veranderingen binnen de auto-industrie, zoals de nieuwe kansen voor verkoop en service van mobiliteit via internet en de komst van de zelfrijdende auto.

Jan-Christiaan Koenders over zijn nieuwe aanstelling: "ik ben verheugd om het sterke team van Louwman & Parqui met de topmerken Toyota en Lexus en het dealernetwerk te mogen voorbereiden op alle spannende veranderingen die ons te wachten staan in de auto-industrie."

Eric Louwman, President van Louwman & Parqui en Louwman Group: "We zijn trots en blij dat Jan-Christiaan met zijn internationale automotive kennis en ervaring terugkeert naar Nederland om leiding te gaan geven aan Toyota en Lexus. Hij kijkt er naar uit om voor ons familiebedrijf te werken en deelt onze enorme passie voor auto’s. Met Jan-Christiaan verwachten wij nog beter in te kunnen spelen op de uitdagingen die ons te wachten staan in de automobielindustrie en zien de toekomst van Toyota en Lexus in Nederland vol vertrouwen tegemoet."

Koenders volgt Pieter van der Velden op, die in november vertrok bij de auto-importeur.