Marchionne: gaat ie wel of gaat ie niet?

Sergio Marchionne zou eind volgend jaar opstappen als CEO van Fiat Chrysler Automobiles.

Marchionne: gaat ie wel of gaat ie niet?

Dat zou bestuursvoorzitter John Elkann van FCA hebben bevestigd, althans volgens berichten van de Italiaanse persdienst ANSA.

Die berichten worden echter niet bevestigd door FCA zelf, hoewel het toch om uiterst koersgevoelige informatie zou gaan. Ook financiële informatiediensten als Reuters of Bloomberg reppen er met geen woord over. Het sterke vermoeden rijst dat Marchionne niet opstapt als CEO van FCA maar wel als CEO van Ferrari, een dubbelfunctie die hij bekleedt sinds FCA Ferrari vorig jaar zelfstandig naar de beurs bracht. Dat zou Elkann ook hebben gezegd, hoewel hij daarbij kennelijk niet al te duidelijk was. Waarschijnlijk zal FCA binnenkort opheldering verschaffen want onzekerheid over de topman zelf kan een beursgenoteerde onderneming zich meestal niet veroorloven.

Marchionne: gaat ie wel of gaat ie niet? - Automobielmanagement.nl

Marchionne: gaat ie wel of gaat ie niet?

Sergio Marchionne zou eind volgend jaar opstappen als CEO van Fiat Chrysler Automobiles.

Marchionne: gaat ie wel of gaat ie niet?

Dat zou bestuursvoorzitter John Elkann van FCA hebben bevestigd, althans volgens berichten van de Italiaanse persdienst ANSA.

Die berichten worden echter niet bevestigd door FCA zelf, hoewel het toch om uiterst koersgevoelige informatie zou gaan. Ook financiële informatiediensten als Reuters of Bloomberg reppen er met geen woord over. Het sterke vermoeden rijst dat Marchionne niet opstapt als CEO van FCA maar wel als CEO van Ferrari, een dubbelfunctie die hij bekleedt sinds FCA Ferrari vorig jaar zelfstandig naar de beurs bracht. Dat zou Elkann ook hebben gezegd, hoewel hij daarbij kennelijk niet al te duidelijk was. Waarschijnlijk zal FCA binnenkort opheldering verschaffen want onzekerheid over de topman zelf kan een beursgenoteerde onderneming zich meestal niet veroorloven.