Opleidings- en trainingscentrum ROVC stelde 1.164 technici vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Tevens werd onderzocht hoe het carrièrepad van de gemiddelde technicus eruit ziet.

Honkvast
Eenmaal in dienst veranderen technici niet snel van baan. Sterker nog, een kwart blijft maar liefst 21 jaar of langer werkzaam bij dezelfde werkgever. Daarnaast zijn technici niet alleen honkvast aan hun werkgever, binnen het bedrijf zijn ze ook trouw aan hun functie. Slechts 12 procent wisselt regelmatig van functie.

John Huizing, algemeen directeur bij ROVC: ‘Technici staan erom bekend loyaal te zijn aan hun werkgever. Dat is prettig, maar het is ook belangrijk om hen te blijven uitdagen. Door trouw personeel voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bieden, kan een werkgever de medewerkers motiveren. Loonsverhoging is mooi, maar het is een onderdeel van het totaalpakket om mensen aan de organisatie te binden.’

De ROVC TechBarometer is gratis aan te vragen via www.rovc.nl/techbarometer