‘Opel-baas Neumann vertrekt zodra overname rond is’

Karl-Thomas Neumann stapt op als baas van Opel zodra de overname door PSA rond is. Dat meldt de autofabrikant vanmiddag. Als alles volgens plan verloopt kan PSA Opel in de herfst inlijven waarna Neumann zijn biezen zal pakken.

Afgelopen weekend had de Frankfurter Allgemeine Zeitung al gemeld dat Neumann op zou stappen. Volgens de krant vindt Neumann, die sinds 2013 CEO van Opel is, de overname door de Fransen wel een goede strategische stap maar maakt hij zich zorgen of PSA zich wel voldoende zal richten op elektrische auto’s waar hij bij Opel juist een groot pleitbezorger voor is. Bovendien schijnen Neumann en topman Carlos Tavares van PSA niet al te goed met elkaar overweg te kunnen. Het is ook een openbaar geheim dat de baas van Opel niet of nauwelijks betrokken is geweest bij de onderhandelingen over de overname en zelfs pas in een laat stadium van de plannen op de hoogte is gesteld. Gespeculeerd wordt dat Neumann terug zal keren naar de Volkswagen Groep waar hij eerder heeft gewerkt.

Hij zal worden opgevolgd door Michael Lohscheller, zo laat Neumann zelf via twitter weten

Neumann 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Opel-baas Neumann vertrekt zodra overname rond is’ - Automobielmanagement.nl

‘Opel-baas Neumann vertrekt zodra overname rond is’

Karl-Thomas Neumann stapt op als baas van Opel zodra de overname door PSA rond is. Dat meldt de autofabrikant vanmiddag. Als alles volgens plan verloopt kan PSA Opel in de herfst inlijven waarna Neumann zijn biezen zal pakken.

Afgelopen weekend had de Frankfurter Allgemeine Zeitung al gemeld dat Neumann op zou stappen. Volgens de krant vindt Neumann, die sinds 2013 CEO van Opel is, de overname door de Fransen wel een goede strategische stap maar maakt hij zich zorgen of PSA zich wel voldoende zal richten op elektrische auto’s waar hij bij Opel juist een groot pleitbezorger voor is. Bovendien schijnen Neumann en topman Carlos Tavares van PSA niet al te goed met elkaar overweg te kunnen. Het is ook een openbaar geheim dat de baas van Opel niet of nauwelijks betrokken is geweest bij de onderhandelingen over de overname en zelfs pas in een laat stadium van de plannen op de hoogte is gesteld. Gespeculeerd wordt dat Neumann terug zal keren naar de Volkswagen Groep waar hij eerder heeft gewerkt.

Hij zal worden opgevolgd door Michael Lohscheller, zo laat Neumann zelf via twitter weten

Neumann 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding