Afgelopen weekend had de Frankfurter Allgemeine Zeitung al gemeld dat Neumann op zou stappen. Volgens de krant vindt Neumann, die sinds 2013 CEO van Opel is, de overname door de Fransen wel een goede strategische stap maar maakt hij zich zorgen of PSA zich wel voldoende zal richten op elektrische auto’s waar hij bij Opel juist een groot pleitbezorger voor is. Bovendien schijnen Neumann en topman Carlos Tavares van PSA niet al te goed met elkaar overweg te kunnen. Het is ook een openbaar geheim dat de baas van Opel niet of nauwelijks betrokken is geweest bij de onderhandelingen over de overname en zelfs pas in een laat stadium van de plannen op de hoogte is gesteld. Gespeculeerd wordt dat Neumann terug zal keren naar de Volkswagen Groep waar hij eerder heeft gewerkt.

Hij zal worden opgevolgd door Michael Lohscheller, zo laat Neumann zelf via twitter weten

Neumann