Leenarts gaat een team van meer dan 275 mensen leiden bij de Ford Design Studios in het Duitse Merkenich en bij het Dunton Technical Centre in het Britse Essex. In dat laatste complex is recent zo’n 18,5 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering, inclusief 3D technologie.

Leenarts is afgestudeerd in interieurontwerp aan de Universiteit van Groningen en vervolgde zijn studie aan het Royal College of Arts in Londen. Hij werkt al sinds 2012 voor Ford als directeur Global Interior Design. "Het is een erg interessante tijd voor onze design teams bij Ford. We bestuderen steeds meer hoe de klanten ‘interacten’ met hun voertuigen en we kijken hoe we de auto’s zo kunnen ontwerpen dat we het leven van de mensen werkelijk kunnen verbeteren," zegt de Nederlander zelf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding