Michaël van Straalen stopt als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen, de voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, heeft bestuur en directie te kennen gegeven dat hij zijn functie per 1 februari 2018 neerlegt.

Na een periode van bijna twaalf jaar waarin hij zich – vanaf 2006 als vice-voorzitter en sinds 2013 als voorzitter – heeft ingezet voor de behartiging van de belangen van het midden- en kleinbedrijf, is hij van oordeel dat het moment is gekomen om terug te treden.

In de afgelopen periode, waarin Nederland de diepste economische crisis uit de moderne geschiedenis doormaakte, heeft Van Straalen in politiek en polder de mkb-ondernemer prominent op de agenda gezet. Dat het regeerakkoord van Rutte III zoveel aandacht heeft voor de belangrijke positie en specifieke problemen van het midden- en kleinbedrijf, kan voor een groot deel op zijn conto worden geschreven. De invoering van een mkb-toets en de komende aanpassing van het ontslagrecht en de loondoorbetaling bij ziekte, zijn voorbeelden van de successen die Van Straalen heeft bereikt.  

Sterker profiel

Opdat MKB-Nederland ook in de toekomst succesvol is en blijft, vindt Van Straalen het van belang voortdurend te bezien op welke wijze het mkb in Nederland het beste kan worden gediend en wat zijn eigen rol daarin moet zijn. Hij is tot de conclusie gekomen dat MKB-Nederland een sterker profiel nodig heeft, dichter bij ondernemers. Binnen de samenwerking met VNO-NCW ervaart hij als voorzitter te weinig ruimte om daaraan verder vorm en inhoud te geven. 

Adviseur

MKB-Nederland betreurt het terugtreden van Van Straalen, maar respecteert zijn besluit. Bestuur en directie stellen het op prijs dat hij als adviseur aan de vereniging verbonden blijft. In die rol zal hij nauw betrokken blijven bij de toekomstige ontwikkeling van de vereniging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Vorig jaar woonde ik in een bijeenkomst bij met MKB en de Ver. van Ned. Banken, waarin MKB(Van Straalen) de Bank belangen verdedigde (moest verdedigen) en geen ruimte geboden kreeg voor MKB onderwerpen. Ik vond dat toen zeer genent. Het siert de Heer van Strallen dat hij nu afstand neemt.

Geplaatst door: Roel Hindriks op
Michaël van Straalen stopt als voorzitter MKB-Nederland - Automobielmanagement.nl

Michaël van Straalen stopt als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen, de voorzitter van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, heeft bestuur en directie te kennen gegeven dat hij zijn functie per 1 februari 2018 neerlegt.

Na een periode van bijna twaalf jaar waarin hij zich – vanaf 2006 als vice-voorzitter en sinds 2013 als voorzitter – heeft ingezet voor de behartiging van de belangen van het midden- en kleinbedrijf, is hij van oordeel dat het moment is gekomen om terug te treden.

In de afgelopen periode, waarin Nederland de diepste economische crisis uit de moderne geschiedenis doormaakte, heeft Van Straalen in politiek en polder de mkb-ondernemer prominent op de agenda gezet. Dat het regeerakkoord van Rutte III zoveel aandacht heeft voor de belangrijke positie en specifieke problemen van het midden- en kleinbedrijf, kan voor een groot deel op zijn conto worden geschreven. De invoering van een mkb-toets en de komende aanpassing van het ontslagrecht en de loondoorbetaling bij ziekte, zijn voorbeelden van de successen die Van Straalen heeft bereikt.  

Sterker profiel

Opdat MKB-Nederland ook in de toekomst succesvol is en blijft, vindt Van Straalen het van belang voortdurend te bezien op welke wijze het mkb in Nederland het beste kan worden gediend en wat zijn eigen rol daarin moet zijn. Hij is tot de conclusie gekomen dat MKB-Nederland een sterker profiel nodig heeft, dichter bij ondernemers. Binnen de samenwerking met VNO-NCW ervaart hij als voorzitter te weinig ruimte om daaraan verder vorm en inhoud te geven. 

Adviseur

MKB-Nederland betreurt het terugtreden van Van Straalen, maar respecteert zijn besluit. Bestuur en directie stellen het op prijs dat hij als adviseur aan de vereniging verbonden blijft. In die rol zal hij nauw betrokken blijven bij de toekomstige ontwikkeling van de vereniging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Vorig jaar woonde ik in een bijeenkomst bij met MKB en de Ver. van Ned. Banken, waarin MKB(Van Straalen) de Bank belangen verdedigde (moest verdedigen) en geen ruimte geboden kreeg voor MKB onderwerpen. Ik vond dat toen zeer genent. Het siert de Heer van Strallen dat hij nu afstand neemt.

Geplaatst door: Roel Hindriks op