VW benoemt Oostenrijkse Marianne Heiß in toezichtsraad

Volkswagen Groep wil de Oostenrijkse Marianne Heiß (45) benoemen tot lid van de Raad van Toezicht.

Heiß werkt na een studie aan de Vakhogeschool voor economie in Wenen sinds 1996 bij de BBDO-groep, de grootste marketing- en communicatie-adviesorganisatie in Duitsland. Sinds 1 juni 2013 is ze daar als Chief Financial Officer lid van de Raad van Bestuur.

Bij de commissarissen van de Volkswagen Groep vervangt ze Annika Falkengren (55) die partner is geworden bij een Zwitserse private bank. Falkengren zat sinds 2011 in de Raad van Toezicht van VW. De benoeming van Heiß moet nog worden goedgekeurd door de Algemene Aandeelhoudersvergadering die op 3 mei in Berlijn wordt gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW benoemt Oostenrijkse Marianne Heiß in toezichtsraad - Automobielmanagement.nl

VW benoemt Oostenrijkse Marianne Heiß in toezichtsraad

Volkswagen Groep wil de Oostenrijkse Marianne Heiß (45) benoemen tot lid van de Raad van Toezicht.

Heiß werkt na een studie aan de Vakhogeschool voor economie in Wenen sinds 1996 bij de BBDO-groep, de grootste marketing- en communicatie-adviesorganisatie in Duitsland. Sinds 1 juni 2013 is ze daar als Chief Financial Officer lid van de Raad van Bestuur.

Bij de commissarissen van de Volkswagen Groep vervangt ze Annika Falkengren (55) die partner is geworden bij een Zwitserse private bank. Falkengren zat sinds 2011 in de Raad van Toezicht van VW. De benoeming van Heiß moet nog worden goedgekeurd door de Algemene Aandeelhoudersvergadering die op 3 mei in Berlijn wordt gehouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding