Michelin regelt tijdig opvolging CEO

Michelin heeft bevestigd dat Jean-Dominique Senard in mei volgend jaar af zal treden als CEO. Senard heeft dan zeven jaar de topfunctie bij de Franse bandenfabrikant bekleed.

Michelin heeft na een zorgvuldig intern proces Florent Menegaux aangewezen als opvolger. Hij wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering van mei voorgedragen als general managing partner en kan dan bij de volgende AV tot CEO worden benoemd.

Menegaux, die vanaf mei zal worden ingewerkt door Senard, werkt al sinds 1997 bij Michelin en was onder meer directeur van de activiteiten in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Groot-Brittannië. Hij werd in 2014 benoemd tot operationeel directeur om drie jaar later uitvoerend directeur-generaal te worden. Bij Michelin werken momenteel wereldwijd 110.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin regelt tijdig opvolging CEO - Automobielmanagement.nl

Michelin regelt tijdig opvolging CEO

Michelin heeft bevestigd dat Jean-Dominique Senard in mei volgend jaar af zal treden als CEO. Senard heeft dan zeven jaar de topfunctie bij de Franse bandenfabrikant bekleed.

Michelin heeft na een zorgvuldig intern proces Florent Menegaux aangewezen als opvolger. Hij wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering van mei voorgedragen als general managing partner en kan dan bij de volgende AV tot CEO worden benoemd.

Menegaux, die vanaf mei zal worden ingewerkt door Senard, werkt al sinds 1997 bij Michelin en was onder meer directeur van de activiteiten in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Groot-Brittannië. Hij werd in 2014 benoemd tot operationeel directeur om drie jaar later uitvoerend directeur-generaal te worden. Bij Michelin werken momenteel wereldwijd 110.000 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding